Podjetnik z mirnim spancem

Avtor: Vlado Kadunec | Objava: 08.07.2009

Emil Marinšek je sprva uvažal in prodajal avstrijske vodne postelje. Ko pa je razvil svoje, so bile tako dobre, da sta z avstrijskim partnerjem zamenjala vlogi – zdaj Avstrijec uvaža Marinškove vodne postelje.


Emil Marinšek, Maremico, d.o.o.: »Slovenski podjetnik mora, zlasti na območju domovine, kjer je trg manjši, paziti na to, da je njegov kupec zadovoljen. Noben, še tako agresiven in drag marketing, ti ne pomaga, če ne ohraniš stika s kupcem.«

Emil Marinšek, direktor in lastnik podjetja Maremico, me ob najinem srečanju ni povabil z običajnim »sedite, prosim«, marveč z »lezite, prosim«. Seveda, prišel sem k izdelovalcu vodnih postelj, in da bom vedel, o čem se pogovarjam, sem moral preizkusiti izdelek.  

Na taki postelji sem prvič in zadnjič ležal pred kakimi tridesetimi leti, ko je bila v svetu še novost. Bila je zanimiva, vsekakor posebna izkušnja. Voda je rahlo klokotala okoli tebe, na ležišču si se počutil nekoliko negotovega, majavega. Kot bi postelja hotela spolzeti okoli tebe, se ti izmakniti … Danes je zgodba popolnoma drugačna.
 
»Vodne komore razdelijo zakonsko posteljo na dva dela, tako da premikanje enega partnerja nikakor ne moti drugega. Materiali so toliko napredovali, da je ležanje popolnoma mirno, kar omogočajo tudi blažilci valovanja,« opisuje svoj izdelek ljubljanski podjetnik. Strah, da vodna postelja lahko pušča, je odveč, saj je okoli komore še posebna folija, poseben varnostni »bazen«, ki bi vodo pri puščanju zadržal. Če se res namerno in grobo ne spraviš preluknjati posteljo, je nevarnost, da bi počila popolnoma izključena. »Da bi to dokazali, smo pred leti, ob nastopu cirkusa Moire Orfej v Ljubljani, posteljo odpeljali k njim na poseben test. Nanjo sta pred polnim šotorom občinstva sedla dva slona in postelja ju je seveda zdržala. Izkušnje tistih, ki imajo vodno posteljo, prepričajo vsako leto še okoli tisoč ljudi, da jo kupijo. Na naših posteljah tako spi že preko enajst tisoč Slovencev,« pripoveduje direktor podjetja Maremico.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *