Podjetniki bodo še bolj povezani

Avtor: Nives Pahor | Objava: 07.10.2008

Pobuda OZS in revije Podjetnik o ustanovitvi slovenskega Kluba podjetnikov je bila v podjetniških krogih sprejeta z odobravanjem. Klub, ki ne bo ne združenje ne stranka, bo pa služil za komuniciranje podjetnikov z vlado, bo formalno zaživel novembra letos.


Rudi Bric: »Veliko podjetnikov se popolnoma zapre vase, da ne vidijo več izhoda. Ta klub je morda poskus za vse, da nabrusijo vsake toliko malce tudi svoje sekire.«

Na letošnjem 41. Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju je bil ključni podjetniški dogodek srečanje podjetnikov. Na njem so podjetniki razpravljali o tem, kako izboljšati podjetniško okolje pri nas. Velika večina sodelujočih pa se je pridružila tudi pobudi revije Podjetnik in Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, da bi bilo dobro ustanoviti klub podjetnikov Slovenije, ki bi po eni strani služil za srečevanje podjetnikov in izmenjavo izkušenj, po drugi strani pa za neposreden stik med podjetniki in državo.  

Kot je na srečanju menil vodja iniciativnega odbora za ustanovitev kluba, Rudi Bric, sicer naš podjetnik leta 1993 in evropski podjetnik leta 1994, si vsaka razsvetljena vlada želi takšno posvetovalno telo, s katerim se lahko posvetuje, preden sprejme pomembne odločitve. »S Klubom podjetnikov želimo spodbuditi uspešne podjetnike, da se prebudijo in začnejo sooblikovati okolje, v katerem poslujejo, s svojimi predlogi in kritičnimi premisleki. V zadnjem času namreč čedalje pogosteje opažam, da je veliko dobrih in uspešnih podjetnikov preprosto izgubilo energijo, da bi vplivali na okolje, v katerem delujejo, kar je žalostno. Moje mnenje je, da je ravno zato, ker te energije zmanjkuje, treba nekaj narediti. In to za lastno dobro in dobro vseh,« pravi Rudi Bric.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *