Podpora inovatorskemu podjetništvu

Avtor: Ana Cergolj | Objava: 12.02.2008

Inovacije dobijo vrednost šele, ko so uspešne na trgu, pravijo organizatorji letošnjega 2. Slovenskega foruma inovacij (SFI), ki je potekal 17. in 18. januarja 2008 v Cankarjevem domu v Ljubljani.


Od leve proti desni: Matjaž B. Jurič, Peter Ješovnik, Matjaž Čemažar, Matevž Gačnik in Tomaž Rotovnik.

Od inovativne ideje do izvedbe vodi draga, zelo draga pot. Pri podpori inovacijam se mnenja krešejo ob treh ključnih vprašanjih: kdo bo dal denar, koliko, in kdo denar dobi. Podporno okolje za inovativnost komentirajo predstavniki državnih ustanov in inovatorji.   

Podpora ne pride kar sama od sebe
Izr. prof. dr. Matjaž B. Jurič, predsednik nacionalne komisije za inovacije:
Najpomembnejše sporočilo je, da se v zadnjih letih v Sloveniji podpora inovatorstvu izboljšuje. Inovatorji posamezniki, podjetja in vsi, ki imajo dobre ideje, imajo v osnovi možnosti, da jih lahko razvijejo ne samo do faze idejnega osnutka, ampak tudi do realizacije. Seveda pa je zelo pomembno, da pri tem tudi oblikujemo miselnost v pravo smer. To pomeni, da se je kljub temu, da obstaja veliko možnosti za podporo, treba zanjo potruditi in ne pride kar sama od sebe. Inovatorji morajo približno toliko truda, kot ga vložijo v tehnološki razvoj vložiti v pridobivanje podpore.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *