Predstavite se z videom

Avtor: Stanko Levičar | Objava: 08.03.2010

Dodajte novo dimenzijo svoji predstavitvi in jo naredite bolj živo. Vse več podjetij se predstavlja z videoposnetki na svojih ali tujih spletnih straneh.


Vse več slovenskih podjetij objavlja svoje videopredstavitve na največjem spletnem video portalu Youtube. Akrapovič na primer ima tam celo serijo videopredstavitev, med drugim tudi »ogled tovarne«.

Večina podjetij ima za predstavitve pripravljene promocijske letake, na spletni strani pa podrobno opisane storitve ali izdelke. Toda v današnjem hitrem svetu polnem različnih možnosti in ponudb, si potencialne stranke dostikrat ne vzamejo niti dovolj časa, da bi se poglobile v vašo ponudbo in jo zares razumele. Ker jim ni treba, saj je drugi ponudnik, ki jim predstavlja ponudbo na bolj preprost, privlačen, učinkovit način, le klik stran. Bodite med njimi tudi vi – na svoje spletne strani vnesite nekaj živosti, ki jo ima osebni kontakt.
 
Ljudje smo si različni po tem, kako najlažje sprejemamo informacije. Nekateri so bolj vizualni – in bodo stvari, dogodke, informacije najhitreje opazili in si jih zapomnili, če bodo predstavljene s slikami, grafičnimi prikazi ali ilustracijami. Spet drugim leži bolj slušno sprejemanje informacij – zato veliko raje slišijo, da jim na primer prodajalec v trgovini razloži prednosti izdelka, kot da bi si jih sami prebrali iz še tako lepega in nazornega letaka. Tretjim je najbližje, če se lahko izdelka dotaknejo, tako da začutijo, kakšen je na otip.
 
Zanemariti ne gre niti vonja, različni pa smo si tudi pri obliki besedila, ki nam je bližji: nekaterim je lažje »prebavljivo« besedilo, ki je napisano v celih stavkih, ki postopoma razvijajo vsebino, drugim pa bo pogled takoj skočil na tisti del besedila, kjer so stvari naštete po alinejah, tabelah ali tam, kjer bodo navedene kakšne številke.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *