Prihodnost pišejo najboljši

Avtor: Karolina Vrtačnik | Objava: 12.11.2012

Vsi, ki smo s srcem pri stvari, vemo, koliko odrekanja, truda in genialnosti je potrebno, da se naredi pravi podjetnik.



Vtise po prireditvi Podjetnik leta, na kateri smo z avreolo okitili najboljšega med izjemnimi, še nosim v sebi kot povsem sveže, čeprav je od dogodka pa do danes, ko imate v rokah novega Podjetnika, minilo nekaj dni. Zato si tokrat v imenu uredništva revije Podjetnik in v imenu naslednikov pionirjev na področju podjetništva dovolim zelo oseben uvodnik. Kajti na podjetništvo se danes »spoznajo« vsi: samooklicani podjetniki z vseh koncev in taki, ki zaslutijo, da bi lahko v tem krogu poželi svojih pet minut slave.
 
Vsi, ki smo s srcem pri stvari, pa vemo, koliko odrekanja, truda in genialnosti je potrebno, da se naredi pravi podjetnik. Na straneh edine slovenske revije za podjetništvo smo jih v vseh teh letih izpostavili že celo vrsto in ponosna sem na to, kako dobro so bili izbrani. Najboljši med najboljšimi.
 
Takšni, kot je Albert Erman. Od letošnjega slavljenca se lahko namreč vsi veliko naučimo, saj ima vsaka njegova misel posebno težo in nobena ni izrečena kar tja v en dan. Zbirka njegovih intervjujev, ki jih je dal v zadnjih dneh, je lahko vsakomur izmed nas kažipot v podjetniško prihodnost. Njegovi nasveti so vredni toliko kot diploma. Naučil nas je spet verjeti vase, saj je prepričan, da stremljenje k cilju vodi do uspeha. Opomnil nas je, kako pomembno je zaupati sodelavcem na vseh nivojih, saj poudarja, da so najučinkovitejši tisti, ki so lahko pri svojem delu samostojni. V intervjuju na naslednjih straneh pa si lahko preberete, da je podjetje Magneti kriza prizadela bistveno manj, kot bi jih, če ne bi udejanjali tako konzervativnega poslovnega modela.
 
Ne gre pa tudi zamahniti z roko, ko omenja konkretno izkušnjo srečevanja s kitajskimi tekmeci. Če so nekoč starši otrokom govorili, naj se učijo, da jim ne bo treba delati, je Erman samo potrdil mojo skrb za naraščaj: h knjigam jih priganjam rekoč, naj se že sedaj zavedajo, da bodo za delo tekmovali z vrstniki iz države, katere ime v mandarinščini pomeni – osrednja država.
 
Karolina Vrtačnik
odgovorna urednica revije Podjetnik
 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *