Priprava gradiva za nastop

Avtor: Marjan Bradeško | Objava: 06.06.2008

Kadar smo postavljeni pred nalogo javnega nastopanja, se srečamo z vprašanjem, kako organizirati vizualni del svoje predstavitve. Predstavljamo nekaj preprostih pravil za pripravo uporabnega gradiva.



Nemalokrat se zgodi, da mora nastopajoči predavati oziroma govoriti ob gradivu, ki ga ni sam pripravil. Vendar zna dober predavatelj tudi s slabim gradivom narediti dobro predavanje. Če pa ste vi tisti, ki boste gradivo pripravili in ga potem tudi predstavili, pa je naravnost odlično. Saj boste govorili o stvari, ki jo popolnoma poznate. Vsebino, gradivo in sporočilo! Naštejmo nekaj osnovnih pravil, s katerimi se boste zelo približali uspehu.  

PowerPoint – bergla ali čarobna palica?
 

Danes najpogostejše orodje za predstavitve je Microsoftov PowerPoint. Nekateri predavatelji ga ostro zavračajo. Nimajo prav. Nekateri ga poveličujejo. Res se da narediti imenitne stvari, toda PowerPoint ne bo nadomestil vas, predavatelja, nastopajočega! Nikakor ne – če pa bo, potem nastopa ne potrebujete, potem ljudem pošljite samo gradivo. Vi morate torej biti boljši od svojega gradiva!

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *