Priprava na najlepši dan

Avtor: Metka Nograšek | Objava: 07.01.2010

Ko ženska pusti službo v javni upravi in odpre svoje podjetje, jo vsi gledajo postrani.


Metka Palatin

Metka Palatin, organizatorka porok, vodi poročni salon Penelopa. Sprva je bila zaposlena na Upravni enoti Murska Sobota, začrtani cilji pa so jo pripeljali do organizacije za marsikoga najlepšega dneva v življenju.
 
Kdaj ste se začeli ukvarjati z organizacijo porok?
Razmišljala sem kako združiti svoje prednosti – imam ročne spretnosti in predvsem natančnost ter želje, kaj početi v življenju. Osebne želje glede izobrazbe so bile nesprejemljive za bližnje, ki so imeli ob tem odločilno besedo. Tako sem se izobrazila v ekonomski smeri. A nekje na dnu srca je še zmeraj tlela želja po tem, da bi delala nekaj ustvarjalnega. Mojo poroko je bolj ali manj organizirala mama, zato sem bila precej nezadovoljna. In ko sem tako po službi vsak dan z večjim nemirom razmišljala, kaj bi bilo tisto pravo, se je sestrin takrat še fant – florist pošalil: 'Kaj ne bi ti lahko organizirala porok, jaz pa bi ti delal cvetlične dekoracije'. Padla je odločitev.
 
Kaj vam je pri delu všeč in kaj povzroča preglavice?
Na začetku sem bila stara 27 let. Ker sem dobesedno orala ledino pri organiziranju porok, so bili potrebni veliki napori. Najti je bilo treba izvajalce, ki so prisluhnili in sprejeli tak način dela, najti stranke, ki so mi zaupale. Skoraj vsak dan je bilo treba po službi iti še na teren. A vloženi trud in uskladitev vseh področij življenja sta obrodila sadove. Po treh letih organiziranja porok, ki sem ga opravljala kot dopolnilno dejavnost, sem se odločila za samostojno pot. Ob tej odločitvi je bilo precej tistih, ki so bili skeptični, da zapuščam »varen pristan« državne uprave in se odpravljam na negotovo pot »privatništva«. Po vseh teh letih priznavajo, da je bila moja odločitev pravilna.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *