Prodajamo, v kar verjamemo

Avtor: Metka Nograšek | Objava: 01.06.2011

Družina Žnidaršič prodaja biološko pridelano hrano za domače živali. Lep posel, pa tudi težak.


Juš Žnidaršič

Podjetnik Juš Žnidaršič dve leti vodi družinsko podjetje Biopet, Ariana Pro-S d.o.o., v katerem delata tudi njegova mama in sestra, pomaga pa jim še oče. Poslovne poti sprva niso začrtali, razvijali so jo počasi.
 
Od kod ideja za vašo dejavnost?
Vedno smo bili v stiku z živalmi, želeli smo ponuditi in se naučiti nekaj novega. Na sejmu bio prehrane BioFach v Nürnbergu v Nemčiji smo zagledali izdelke za živali in pomislili, da bi jih lahko prodali. Najprej smo opravili raziskavo trga in preizkusili kar nekaj ponudbe, nato pa se odločili za prodajo. Ta proces je potekal deset mesecev. Če v posel ne bi verjeli, ga ne bi mogli tržiti.
 
Kje ste dobili kapital za posel?
V posel je vložila družina.
 
Kaj ponujate strankam?
Trenutno imamo izdelke le za mačke in pse, brikete ter mokro hrano v konzervi. Za pse ponujamo tudi priboljške za žvečenje in podobno. Briketi za pse so razdeljeni v tri starostne kategorije, razlikujejo se po razmerjih sestavin. Ponujamo več okusov konzervirane hrane: govedino, purana in piščanca. Za izbirčne mačke imamo na voljo ribe, piščanca in goveja jetra. Kmalu bodo pri nas naprodaj tudi briketi za konje. Ponudbi izdelkov s certifikatom Demeter bomo kmalu dodali nove od drugih dobaviteljev.
 
Kakšna je konkurenca v tem poslu?
Drznem si reči, da je hrana nemškega proizvajalca Defu najboljša v Evropi. Je stoodstotno organsko pridelana. Dostopna je predvsem prek spletne trgovine. Mi smo edini uvozniki v Slovenijo.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *