S prenosnikom na poti

Avtor: Marjan Bradeško | Objava: 11.11.2008

Tudi ko smo na poti, brez interneta praktično ne gre. Tokrat bomo opisali možnosti dostopa do svetovnega spleta s prenosnim računalnikom.



Elektronska pošta je danes tako samoumevno sredstvo komuniciranja, da brez nje ne gre niti na poti. Seveda za to potrebujemo internetni dostop. Večina poslovnežev nosi na potovanje tudi prenosni računalnik. Gre pa tudi brez tega, saj številne internetne kavarne in poslovni centri v hotelih ponujajo računalnike, kjer lahko prek spleta gledate svojo pošto – če seveda imate v domačem podjetju to omogočeno. A v tem prispevku ne bomo govorili o takem dostopu, kakor tudi ne o uporabi številnih prenosnih naprav, kot sta telefon in dlančnik, s katerimi tudi pridemo do interneta in e-pošte. Osredotočili se bomo le na prenosni računalnik.
 
Kartica za povezavo v mobilno omrežje tretje generacije (UMTS) in spremljajoči program za nastavitve in vzpostavitev povezave.
 
Fizična povezava
 
Večina sodobnih prenosnikov je opremljena s kartico za lokalno omrežje – bodisi za ethernet bodisi za brezžično (wireless) omrežje, ponavadi pa je kartica kar kombinirana.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *