Sejmi bančništva in zavarovalništva

Avtor: Borut Jerše | Objava: 09.01.2009

Zaradi krize postajajo ti sejmi vse bolj odprti za širši krog obiskovalcev, temu pa se prilagaja tudi ponudba razstavljavcev.


Prihajajoči ekonomski krizi je svoj program prilagodil tudi zadnji sejem E.B.I.F. (European Banking and Insurance Fair), evropski sejem bančništva in zavarovalništva.

Sejmi, namenjeni področju bančništva in zavarovalništva, v Evropi in svetu niso tako številni kot sejmi, ki pokrivajo druga področja gospodarskih dejavnosti. So pa, zlasti v zadnjih petnajstih letih, pomemben marketinški inštrument tudi na tem področju. V zadnjem času je ob prebujajoči se gospodarski krizi v finančnem sistemu pričakovati daljnosežne ukrepe prestrukturiranja. Kakršnikoli bodo politični in ekonomski ukrepi, posebej v Evropi, bodo banke in zavarovalnice prisiljene prilagoditi svoje informacijskotehnološke sisteme novim razmeram. V tem položaju so specializirani poslovni sejmi pomembno stičišče za izmenjavo informacij o nujnih spremembah, ki se morajo v prihodnosti zgoditi v bančni informacijski tehnologiji.
 
Značilnost vseh sejmov s tega področja je v tem, da po obsegu niso veliki, so pa vsebinsko zelo bogati, obvezno povezani s kakovostnimi spremljajočimi dogodki, kot so posveti, okrogle mize, forumi in drugo, kar tvori poslovno zanimiv zaokrožen dogodek. Namenjeni so v veliki večini točno določenim segmentom poslovnih obiskovalcev, zato je tudi njihova kakovost storitev zelo visoka.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *