Sejmi kampinga in karavaninga

Avtor: Borut Jerše | Objava: 05.06.2008

V manjših državah ponudbo kampinga in karavaninga predstavljajo na sejmih turizma ali športa, v sejemskih velesilah pa prirejajo specializirane sejme. Vodilni sejem s tega področja poteka v Düsseldorfu.


V Friedrichshafnu v Nemčiji vsako leto julija organizirajo največji evropski poslovni sejem športnih izdelkov za aktivnosti v naravi - Outdoor. (Foto: www.european-outdoor.de)

Svet kampinga in karavaninga je čisto poseben način potovanj in turizma. Naj gre za avtodome, počitniške prikolice, mobilne hišice ali šotore, kar je vse združeno pod pojmom kamping in karavaning, je povezovalni element vseh želja po svobodi in gibanju. Ljudje, ki jim je ta filozofija blizu, se celo povezujejo v posebna društva in klube. Tako imamo v Sloveniji CCS (Caravaning Club Slovenija), obstaja pa tudi mednarodno združenje F.I.C.C. (Federation Internationale de Camping et de Caravaning) v Bruslju.  

V Evropi je veliko sejmov, ki so tematsko vezani na aktivno preživljanje prostega časa. Praviloma so to poslovno zelo uspešni in dobro obiskani sejmi. Tema kampinga in karavaninga je vezana bodisi na sejme turizma ali športa, veliko sejmov pa v svojem programu povezuje turizem, počitnice, šport, navtiko in aktivnosti v naravi. Manjša ko je država, kjer sejem prirejajo, več aktivnosti povezujejo v enoten program. V sejemskih velesilah, predvsem v Nemčiji, pa tudi na tem sejemskem področju prevladuje specializacija.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *