Sejmi zlatarstva in urarstva

Avtor: Borut Jerše | Objava: 03.04.2008

Pregled najpomembnejših sejmov v evropskih državah.


Vodilni svetovni sejem ur in nakita je Baselworld v Baslu v Švici. Na njem predstavi svoje izdelke prek dva tisoč razstavljavcev, obišče pa ga 100 tisoč obiskovalcev.

Sejmi so res edinstvena institucija. So del trženjskega spleta večine podjetij, povsod po svetu. Praktično ni gospodarske panoge, za katero bi sejem kot instrument ne bil zanimiv, pa najsi gre za prehrambene izdelke, visoko tehnologijo ali šport in prosti čas. Tudi za najdražje in najbolj prestižne izdelke so sejmi nepogrešljivi za predstavitve najnovejših kreacij in trendov.  
 
Prav gotovo sta zlatarstvo in urarstvo takšni panogi. Obe sta zelo zanimivi za sejemske predstavitve, tako v Evropi kot tudi na vseh drugih celinah sveta. Zanimivo je, da se na skoraj vseh tovrstnih sejmih pojavljata v sejemskem programu zlatarstvo in urarstvo skupaj. Skupaj torej razstavljajo ure, urarsko tehniko, diamante, briljante, dragulje in nakit iz žlahtnih kamnov in kovin ter stroje in orodja za obdelavo. Edini sejem, ki je posvečen samo urarstvu, je sejem Haute Horlogerie v Ženevi, pa morda še sejem Moscow Watch Salon.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *