Skrivnost uspeha v evropskih projektih

Avtor: Nives Pahor | Objava: 09.11.2006

Pred vrati je nova evropska finančna perspektiva, z njo pa nove priložnosti za slovenska podjetja, ki si »drznejo« pomagati z evropskim denarjem neposredno iz Bruslja.


Mitja Jermol: "Mala in srednja podjetja lahko v evropskih projektih nastopajo tudi kot podizvajalci, kar je zelo dobro za tiste, ki imajo zelo jasne niše."

Zakaj sploh sodelovati in kako uspeti v evropskih programih, sta vprašanji, ki si ju v teh mesecih postavlja marsikatero podjetje v Sloveniji, saj počasi vstopamo v novo finančno perspektivo 2007-2013. V Podjetniku smo o evropskih programih in projektih že marsikaj napisali, zdaj pa smo se odločili, da povzamemo najpomembnejša priporočila uspešnih in izkušenih.  

Zelo koristne nasvete nam je dal Mitja Jermol, ocenjevalec in prijavitelj evropskih projektov ter vodja Odseka za tehnologijo znanja na Inštitutu Jožef Stefan, ki je ena najuspešnejših slovenskih (tudi evropskih) ustanov glede evropskih projektov, veliko pa sodeluje tudi z malimi in srednjimi podjetji. Nekaj njegovih skrivnosti smo že zapisali, zdaj pa dodajamo še nove uporabne nasvete za podjetja. Njegove izkušnje v programih IST in eContent (eVsebine) lahko marsikomu pomagajo razkriti ozadje delovanja zapletenega aparata evropskih programov. 

KAKO USPETI? KAJ JE TREBA VEDETI?

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *