Softver za igralnice v Macau

Avtor: Boris Šavle | Objava: 03.04.2009

Advansys, ki ga vodi Zlatko Waiss, je še eno v vrsti tistih slovenskih podjetij, ki so uspela v svetovni igralniški industriji. Z njihovimi informacijskimi sistemi nadzorujejo igralnice v številnih državah.


Zlatko Waiss: »Mislim, da bo Advansys čez pet let eden izmed petih največjih ponudnikov nadzornih informacijskih sistemov v igralniškem svetu.«

Prav neverjetno je, kako pomembno vlogo imajo slovenska podjetja v igralniški industriji. Ne samo, da imamo tu za evropske razmere veliko igralnic, tu so še znani izdelovalci igralnih avtomatov, denimo Elektronček in Gold Club, tu se izdelujejo tudi informacijski sistemi za igralnice. Slednje izdelujejo v podjetju Advanys, ki ga vodi Zlatko Waiss.
 
Waissu se je zamisel za razvoj nadzornih sistemov za igralnice porodila v prejšnji službi. Kot inženir elektrotehnike je najprej v Mariboru razvijal elektronske komponente in programsko opremo, od leta 1991 do 1997 pa nadzorne sisteme za igralne avtomate in mize v podjetju v Avstriji. Ko se je leta 1997 vrnil v Slovenijo, je ustanovil svoje podjetje in postal zastopnik nekdanjega delodajalca. Po spremembi lastništva pri nekdanjem delodajalcu in ob ugotovitvi, da njegova nova razvojna in poslovna politika ne bo konkurenčna na slovenskem trgu, je spoznal, da svoje poslovne prihodnosti ne bo mogel vezati na nadaljnje zastopanje avstrijskega podjetja. Videl pa je tržno nišo in priložnost za lasten razvoj te vrste izdelkov. »Želeli smo najprej slovenskemu trgu ponuditi tehnološko napreden sistem, ki pa bo hkrati tudi cenovno ugoden in sprejemljiv za takrat hitro rastoč igralniški trg. To nam je v veliki meri dobro uspelo,« pravi.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *