Sprehajanje psov, poklic za vse življenje

Avtor: Metka Nograšek | Objava: 08.07.2009

Leda Zajc je bila v nekdanji službi tako nesrečna, da jo je pustila in šla na svoje – zdaj je profesionalna sprehajalka psov.


Leda Zajc

Leda Zajc, uspešna poslovna ženska, je leta 2005 ustanovila podjetje za sprehajanje psov Hov Hov. Po dvajsetih letih pisarniškega dela, vodenja in nadzora različnih delovnih ekip je spoznala, da je najlepši del dneva čas, ki ga prebije v naravi s svojim psom.  

Odločili ste se za profesionalno sprehajanje psov. Od kod ideja?
Predvsem me je zanimal odnos ne le do svojega psa, temveč tudi do drugih domačih ljubljenčkov. Ker me je zadnja »klasična« zaposlitev vedno bolj onesrečevala, sem dala odpoved delovnega razmerja in se podala v samostojno dejavnost. Želela sem si opravljati poklic, ki me bo spremljal vse do smrti, ne do pokoja. Slikar je do smrti slikar, pesnik je do smrti pesnik. V tistem trenutku nisem vedela, kaj bo moja naslednja zaposlitev. Jutro po odpovedi pa se mi je odprlo - sprehajanje psov. Drugod po svetu ponujajo tovrstno storitev, zakaj ne bi tudi pri nas … Vsi domači so verjeli moji ideji, prav tako bližnji prijatelji, ki so me opazovali pri rokovanju s psi.   

Kako ste začeli?
Za zagon podjetja mi je »pomagala« država, čeprav ji ves njen prispevek za otvoritev podjetja vrneš, prav tako starši in nekdanji soprog. Prve stranke so bili prijatelji in znanci, s katerimi smo se dnevno srečevali na pasjih sprehodih in so vedeli, da bom zaupanja vredna sprehajalka njihovih ljubljencev. Pozneje sem se z reklamnim gradivom predstavljala na vseh ljubljanskih klinikah in trgovinah za male živali. Bila sem tudi medijsko zanimiva, tako da so me povabili na različna snemanja za televizije in radie oziroma so o mojem poklicu pisali v časopisih. Že od začetka poskušam ponujati najrazličnejše storitve, ki so vezane na hišne ljubljence. To je odvisno od povpraševanja skrbnikov živali.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *