Sreča prebiva v tebi

Avtor: Saša Kelc | Objava: 11.09.2006

Naučimo se ponovno poslušati svoje notranje bistvo, saj je le to pot do resnične sreče.



Ko nisi srečen, misliš, da je vse obrnjeno proti tebi. Ko razmišljaš na ta način, s svojimi mislimi sam ustvarjaš takšen položaj. Zazri se vase! V sebi nosiš prijatelja, ki ti zmeraj ponuja zavetje in odgovore na vsa vprašanja. Poveži se z njim. Ime mu je tvoje bistvo, tvoja modrost, notranja moč, pozitivna energija, toplo srce, zdrava pamet, intuicija, šesti čut, duša ali kakorkoli ga sam imenuješ. Nauči se ga ponovno poslušati, da boš našel pot do svoje sreče. Razmisli, kakšne misli želiš misliti in kaj boš naredil, da boš srečen.   

Za vsakim dežjem posije sonce 

Sreča je relativen pojem, enako kot čas in prostor, saj je odvisno, s katerega zornega kota nanjo gledamo. V nekem trenutku in prostoru je lahko nekaj za nekoga sreča, za drugega pa enaka stvar nesreča. Na primer: sreča je lahko smrt, če pomeni za trpečega odrešenje, in nesreča za svojce, ker so izgubili ljubljeno osebo. Večen jin-jang. 

Vsi želimo biti srečni. Vsak na svoj način. Neka notranja energija v tebi ustvarja to potrebo. Je kot zrak, hrana ali sonce, ki jih potrebuješ za življenje. Srečo lahko imenuješ tudi ljubezen do sebe. Oddajaš jo in sprejemaš. 

Prevzeti življenjski vzorci, izkušnje in nepovezanost s svojim bistvom ti lahko prinesejo obdobje nezadovoljstva in občutek, da nisi srečen. Lahko počakaš, da po dežju posije sonce, da za slabim pride dobro, lahko pa se tudi vprašaš, kaj lahko sam narediš.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *