Super Heidi

Avtor: Martina Budal | Objava: 08.08.2012

Svet, no pravzaprav Nemčija, je prvič slišala zanjo pred dvema desetletjema, ko se je prijavila na tekmovanje za obraz leta 1992 in proti vsem pričakovanjem, tudi svojim, zmagala. Svet pa je osvojila pet let zatem kot angel Victoria´s Secret. V dveh desetletjih je Heidi Klum prehodila pot od malo znane manekenke do supermodela in uspešne poslovne ženske v svetu mode in šovbiznisa.


Heidi Klum: »V modnem svetu si en dan 'in', že naslednji dan pa si zgodovina,« pravi supermanekenka in podjetnica. A zdi se, da jo muhasti modni svet obožuje in da se vse, česar se dotakne, spremeni v zlato.

Odraščala je v mestecu Bergisch Gladbach na zahodu Nemčije in sanjala, da bo postala modna oblikovalka. »Moje otroštvo je bilo čisto običajno,« se spominja. Oba starša sta delala v lepotni industriji, mama frizerka je že mali Heidi pogosto urejala pričeske, oče, zaposlen v kozmetičnem podjetju, pa je domov pogosto prinašal parfume. Manekenka je postala po naključju, ko se je prijavila na vsenemški izbor za obraz leta in v konkurenci 25.000 deklet odnesla krono in nagrado, 300.000 dolarjev vredno pogodbo z agencijo Metropolitan Models New York. Sprejela jo je nekaj mesecev po zmagi, ko je končala srednjo šolo in namesto pripravnice na šoli za modno oblikovanje postala manekenka.
 
Po udarnem začetku kariere se je podala čez lužo, kjer pa se mlada Nemka s slabo angleščino nikakor ni prebila dlje od poziranja za kataloge. »Govorili so mi, da sem premajhna, da imam preveč oblin, da moj obraz preveč spominja na dekle iz soseščine,« pravi 176 cm visoka lepotica. V začetku devetdesetih so modne piste obvladovala 'koščena' dekleta, med katerimi obline Heidi Klum niso našle svojega mesta. In čeprav ji dela za kataloge ni manjkalo, se ji nikakor ni uspelo prebiti med tiste manekenke, ki na modnih revijah predstavljajo oblačila najbolj znanih svetovnih modnih oblikovalcev. Vse do leta 1997, ko je prav zaradi svojih oblin postala ena od angelov Victoria´s Secret, blagovne znamke ženskega spodnjega perila, ki je znana po glamuroznih in ekstravagantnih modnih revijah. Tu so bile njene obline končno zaželene in že prva modna revija ji je prinesla vzdevek 'Telo'. A če je svet oboževal njeno telo, sama pravi, da je najlepša stvar na njej njen nasmeh.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *