Taekwondo in vikingi kot navdih

Avtor: Lidija V. Bricelj | Objava: 11.05.2007

»Vrhunski šport mi je dal odlično popotnico za življenje: veliko poznanstev, samozavest, vztrajnost in strpnost, pa tudi delovne navade in samodisciplino,« pravi Viki Mušič, večkratni državni prvak v borilnem športu taekwondo in uspešen podjetnik v fitnesu in gostinstvu.


Viki Mušič: »Posel ti da veliko novih poznanstev, teh sem si ogromno ustvaril že med aktivno športno kariero, in to je odličen kapital za življenje.«

Po dobrih 15 letih treningov, pri čemer ga je vseskozi spodbujal oče, je pri Vikiju Mušiču, večkratnem državnem prvaku v borilnem športu taekwondo, prišlo do prelomnice, ko se je začel gledati in doživljati v drugi luči. Športa samega se ni naveličal, vseeno pa se mu je zdelo, da ga ta pot ne vodi več v tisto smer, ki bi si jo želel. »V Sloveniji vrhunskim športom klima ni najbolj naklonjena, še posebej ne alternativnim, kamor sodi taekwondo, saj prave podpore s strani države ni, težko je dobiti sponzorje in tudi finančno si z njim ne moreš privoščiti prav ničesar več kot le običajno življenje oziroma pogosto niti tega ne,« pojasnjuje Mušič.  

Sky-bo in fitnes center  

Vse bolj pa ga je začelo vleči v podjetništvo, o čemer je začel razmišljati že med študijem ekonomije. Pred sedmimi leti je na povabilo prijatelja Raše Nesteroviča, vrhunskega slovenskega košarkarja, ki mu je uspelo priti v ligo NBA, odšel v ZDA. Tam se je navdušil nad vadbo tae-bo, ki je takrat v Sloveniji še ni bilo, in ugotovil, da bi iz tega pri nas lahko naredil posel. »S tem bi ubil dve muhi na en mah: imel bi svoj posel, hkrati pa bi še naprej ostal v športu, kar sem si vedno želel,« razlaga sogovornik. Ko se je vrnil v domovino, je šel takoj v akcijo. Vadbo je nadgradil z različnimi športnimi rekviziti, jo poimenoval sky-bo in jo registriral kot svojo blagovno znamko ter jo seveda tudi ustrezno zaščitil na Uradu za intelektualno lastnino. »Sky-bo združuje aerobno vadbo z vajami za gibljivost, moč in koordinacijo in je ena najcelovitejših dvoranskih vadb,« trdi Viki Mušič.  

Že med športno kariero pa je sanjal o svojem fitnes centru, saj jih je že kot vrhunski športnik pogosto obiskoval. In pred približno tremi leti se je v športnem centru BIT v Štepanjskem naselju pojavila možnost za takšen center, ki so ga pozneje tudi prevzeli in zdaj deluje pod okriljem Športnega društva Viking. Nedavno so ga še povečali in obogatili z različnimi vrstami vadbe.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *