Trg je vseved

Avtor: Martina Budal | Objava: 10.03.2013

Konec lanskega leta je Drago Lemut dobil od združenja Aktivni slovenski inovatorji (ASI) priznanje za izjemne dosežke. Zasluženo, saj z inovacijami, ki jih uspešno trži po vsem svetu, daje kruh preko 100 zaposlenim tako doma kot na Kitajskem, kjer ima Le-Tehnika tovarno.


Drago Lemut: »Trg je neizmeren vir informacij. Veliko stvari sem si izmislil po pogovorih z množico strank, kupcev. Stranke povedo, da nekaj potrebujejo in treba jih je dobro poslušati.«

Ko v Iskri niso upoštevali vseh njegovih predlogov za izboljšave telefonskih aparatov in prihranek pri njihovi proizvodnji, se je odločil, da gre na svoje. Tako je nastala Le-Tehnika. Prvi izdelek, ki ga je podjetje izdelalo, je bil navijalnik za lase. Tudi zato, ker so ženske rade lepe, pravi ustanovitelj, lastnik in direktor podjetja Drago Lemut, Podjetnik leta 1998, Primorec, ki se je na Gorenjsko preselil zaradi službe, nato pa tam ostal in ustvaril uspešno podjetje, ki mu po 25 letih obstoja še zdaleč ni zmanjkalo energije za inoviranje. Brez stalnih inovacij jih danes ne bi bilo več tu, je prepričan.  

Kakšen človek je inovator?
Inovator je nekdo, ki bi rad nekaj naredil, bi rad sam sebi dokazal, da nekaj zna, ni nujno, da v poslu. Ni treba, da ima formalno izobrazbo. Veliko jih je specializiranih ali so se posvetili enemu problemu in ga izjemno uspešno rešili. Več glav več ve in spekter inovatorjev sestavlja uspešno družbo.  

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *