Tudi zobozdravnik je podjetnik

Avtor: Lidija V. Bricelj | Objava: 09.12.2008

Težko bi rekli, ali je Živo Bobič boljši podjetnik ali zobozdravnik. Vsekakor pa je k nam prinesel nekaj novosti, ki so bile v zobozdravstveni praksi skoraj revolucionarne.


dr. Živo Bobič

Živo Bobič je, če se malce pošalimo, starosta podjetnikov v zdravstvu. Leta 1992, takoj ko je bilo to zakonsko možno, je zapustil varno službo v javnem zdravstvenem domu in se podal v zasebništvo. Letos njegov Zobozdravstveni center Babit praznuje že 15-letnico delovanja.
 
Želja po samostojni poti
 
»Za zasebno prakso oziroma podjetniško pot sem se odločil, ker sem želel samostojno voditi posel. Predvsem pa svojim pacientom ponujati tisto, kar si zaslužijo, oziroma največ, kar je bilo v tistem trenutku dano, a ne v prostoru in času, v katerem smo živeli, ampak tisto, kar je ponujal svet oziroma tedaj razviti Zahod,« pojasnjuje odločitev za zasebno prakso Živo Bobič. S tem, kot pravi, ne misli zgolj na materiale, ki so jih uporabljali, temveč tudi na način in organiziranost zobozdravniškega dela, ki se šele zdaj, po skoraj dveh desetletjih postopoma uveljavlja tudi pri nas. Sam je po vzoru iz tujine v Slovenijo prinesel drugačen način dela, in sicer, da en zobozdravnik dela v dveh ordinacijah hkrati oziroma na dveh zobozdravstvenih stolih. Medtem ko zobna asistentka enega pacienta pospremi do recepcije, se zobozdravnik že ukvarja s pacientom v drugi ordinaciji z drugo asistentko.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *