Ujetniki svojih podjetij

Avtor: Milan Krajnc, Simona Kukovičič | Objava: 12.01.2010

Če podjetnik živi samo za svoje podjetje, postane njegov ujetnik in izgubi velik del svojega življenja.



Življenje podjetnikov je velikokrat drugačno od življenja drugih državljanov. Pa ne zato, ker morajo vsak mesec razmišljati, kako bodo zagotovili denar za plače, temveč ker je njihovo osebno in družinsko življenje popolnoma podrejeno podjetniški ideji.
 
Kako postanemo podjetniki
 
Nekateri so mnenja, da se podjetnik rodi. Morda res, vsekakor pa se prične v tistem trenutku, ko dobimo »pravo« idejo. Za nekatere je to v zgodnjem otroštvu, ko jim otroška strast preraste v posel, nekdo drug pa podjetniško žilico začuti v ustaljeni službi, v kateri si morda želi narediti spremembe, pa nadrejeni nimajo posluha za predloge, tretji so v posel vzgojeni...
 
Ko sprejmemo odločitev, da bomo idejo, ki je v nas prebudila podjetniško strast, spremenili v naš vir dohodka, se najprej ideja začne razvijati v naši glavi. V mislih si zgradimo celoten podjetniški svet, do potankosti načrtujemo svoj produkt ... skratka vse, kar podjetniška ideja potrebuje, da zaživi. Prevzame nas nevidna sila in ne da bi se zavedali, začnemo živeti poslovno idejo v vsakdanjem življenju, še preden smo jo spravili na papir in preverili, ali na trgu sploh preživi. Verjamemo, da imamo najboljši produkt in ga želimo za vsako ceno spraviti v življenje.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *