Unikatna in inovativna darila

Avtor: Metka Nograšek | Objava: 08.11.2011

Mateja Kuhar Bizjak, samostojna podjetnica, lastnica trgovine Mareli.ca je na podjetniško pot stopila leta 1995. Drži se vodila, da mora biti delo življenjski slog.


Recept za uspeh podjetnice Mateje Kuhar Bizjak: »Svoje delo moraš imeti rad.«

Od kod ideja za vašo dejavnost?
Izhajala sem iz hobija, izdelave ročno klekljane čipke. Želela sem uskladiti materinstvo s podjetništvom. Že delujočo darilno trgovino Piko na i sem pred sedmimi leti in pol prevzela ter jo v trgovinskem delu poslovne stavbe WTC s spremenjenim kontekstom vodim pod imenom Mareli.ca. Z željo po širitvi sem nato odprla trgovino Lubeni.ca v starem delu Ljubljane.
 
Kje ste dobili začetni kapital?
Za zagon podjetja sem potrebovala veliko sredstev. Imela sem družinski kapital, nekaj so posodili starši, na banko sem se obrnila šele, ko sem odkupila poslovni prostor. V veliko pomoč mi je bila podpora moža. Pred vstopom v poslovni svet sem bila gospodinja in posledično družini vedno na voljo.
 
Kaj obsega vaša ponudba?
Ponudba vključuje veliko slovenskih izdelkov in mojstrovine tako domačih kot tudi nekaj tujih oblikovalcev. Redno obiskujem različne evropske sejme, da lahko sledim trendom in imam v ponudbi vedno nove zanimive izdelke. Na prodaj so različni izdelki iz tekstila, lesa, keramike in stekla. Ponujam nakit, modne dodatke in literaturo. Smo galerija v malem, ponujamo tudi voščilnice in darilne vrečke ter možnost aranžiranja. Stranke lahko izbirajo med visoko kakovostnimi, večinoma unikatnimi, nagrajenimi in tudi inovativnimi izdelki.
 
Katere so pozitivne in negativne plati vašega posla?
Pozitivna plat je osebno zadovoljstvo. Negativnih plati ni, so le določene stvari, ki jih človek ne opravlja tako rad. Tudi slab gospodarski položaj ponuja poslovno priložnost. Negativno mišljenje je treba spremeniti in poudariti dobre stvari.
 
Bi v prihodnosti podjetje prodali?
Ne, ne bi ga prodala. Z izjemo morebitnih hudih problemov z zdravjem, zaradi katerih ne bi bila več zmožna opravljati svojega dela.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *