Vam smem dati svojo vizitko?

Avtor: Vtio Komac | Objava: 14.04.2006

Ni vseeno, kakšne vizitke imate in kako jih izročate.



Vsak poslovnež ima predstavitveno gradivo, zase, za svojo ponudbo in za podjetje. Mednje sodijo tudi vizitke. Velikokrat se zgodi, da nam sogovornik ne more postreči s svojo vizitko. Še huje je, če je nimamo sami. Lahko, da nam jih je zmanjkalo, da čakamo, da pridejo iz tiska, ker se delajo še za tega ali onega, da bo skupaj ceneje, in podobno. Velikokrat je celo v prodajnih službah upoštevano navodilo o varčevanju, ki se nanaša tudi na vizitke, kar je norost.  

Več ko bo prodajnik dal vizitk v prave roke, boljše je to za njegov lastni uspeh, pa nič manj za uspeh njegovega podjetja. Vizitk ni škoda, vizitke so poceni, praviloma jih ljudje na zavržejo, ampak jih vsaj za nekaj časa shranijo, še zlasti če je izvirna, zanimiva, drugačna, vsebinsko povedna.    

Pogoste napake  

Vizitka mora priti v prejemnikove roke v dostojno ohranjena, brez zavihanih robov. Slabo je, če daste sogovorniku v roke pomečkano ali celo popisano vizitko. Morda je boljše, da je v tem primeru ne daste in svoje ime raje napišete na listek. Obvarovanju so namenjene škatlice za vizitke, etuiji, torbice. Če se vseeno zgodi, da ne izročite brezhibne vizitke, poskrbite za dobro opravičilo.   

Naj opozorim na temeljne napake na vizitkah:

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *