Več samozavesti za podjetnice

Avtor: Saša Kelc | Objava: 09.05.2006

Predsodki, bojazni, zlasti pa pomanjkanje samozavesti ovirajo ženske na poti v podjetništvo. Kje so vzroki za to in kako do boljše samopodobe?



Med vsemi podjetniki oz. podjetnicami jih je 30 odstotkov žensk. Najpogostejši vzrok, da se ne odločijo za podjetništvo, je pomanjkanje samozavesti. Tako je pokazala statistika, ki so nam jo 16. marca 2006 v Mariboru predstavili na Srečanju žensk podjetnic Slovenije in Avstrije.  

V otroštvu je imamo veliko, v mladosti kar kipimo od idej, zanosa in ciljev, ko pa pride obdobje slabih izkušenj (osebnih ali tujih), je samozavesti vse manj. Izpodriva jo strah.  

Tudi sama sem že štirinajst let podjetnica. Začela sem zelo mlada, in sicer popolnoma brez predsodkov. Ker sem doživela vzpone in padce, sem se začela ukvarjati sama s sabo in svojo samozavestjo.  

Prebrala sem veliko knjig o osebnem razvoju, zato sem pozitivno misel prevzela kot osnovno življenjsko orodje. Svoje izkušnje bi rada posredovala tudi vam. Manj bo govora o podjetništvu, zato pa toliko več o samozavesti, saj jo tako ženske kot tudi moški potrebujemo na vseh življenjskih področjih.  

Zakaj so ženske premalo samozavestne, da bi postale podjetnice?
 
 
Morda imajo zakoreninjene predsodke, da je ženska mama, žena in gospodinja, zato sodi v hišo. Otroci so pomembni, zakon tudi, delo pa mora biti opravljeno. Vse to je izvedljivo z dobro organizacijo (na to temo je napisanih veliko kakovostnih knjig).

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *