Več sodelovanja za hitrejši razvoj

Avtor: Primož Kaučič | Objava: 07.10.2008

Čeprav je vaše podjetje malo ali celo mikro, to še ne pomeni, da vam je pot do nadaljnjega razvoja zaprta. V čem je skrivnost? Preprosto – v povezovanju.


Darko Novak oziroma njegovo podjetje Loop razvija zahtvne izdelke za mobilni nadzor objektov na daljavo in druge tehnološko zahtevne izdelke. Razvija jih v sodelovanju s Fakulteto za elektrotehniko in računalništvo univerze Maribor, z inštitutom Jožef Stefan, s Fakulteto za elektrotehniko ljubljanske univerze in s številnimi manjšimi podjetji.

Podjetje Loop iz Maribora je leta 2001 začelo prodajo naprednih video nadzornih sistemov in senzorskih naprav. Sčasoma so prodajo nadgradili z lastnim razvojem in proizvodnjo. Zdaj izdelujejo visoko zanesljive snemalnike, ki so prilagojeni individualnim zahtevam strank in visokim varnostnim standardom. Njihovi mobilni sistemi za video varovanje gradbišč in drugih oddaljenih lokacij omogočajo snemanje in oddaljeno opazovanje dogajanja ter posnetkov prek računalnika, dlančnika in mobilnega telefona. Celoten prenos podatkov poteka prek mobilnih omrežij. Izdelujejo pa še nekaj tehnološko zahtevnih izdelkov.  

Kako je mikro podjetju uspel tak tehnološki prodor, ko pa mala podjetja po definiciji nimajo na voljo dovolj finančnih, kadrovskih in drugih virov za zahteven razvoj? S povezovanjem. Direktor Loopa Darko Novak se je pri tehnološkem razvoju povezal s Fakulteto za elektrotehniko in računalništvo univerze Maribor, z inštitutom Jožef Stefan, s Fakulteto za elektrotehniko ljubljanske univerze in s številnimi manjšimi podjetji.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *