Verjemi vase in osvoji svet

Avtor: Lidija V. Bricelj | Objava: 13.02.2007

Samostojno popotovanje ženske po Savdski Arabiji velja za »misijo nemogoče« - Benki Pulko je to vendarle uspelo, saj zanjo šteje le volja do uspeha. Kot svetovna popotnica, predavateljica, podjetnica, svetovalka in humanitarka lahko svoje dejavnosti uskladi le z dobro organizacijo ...


Benka Pulko: "Z veliko volje in vere vase se pride kamorkoli, ne samo okoli sveta."

Vsi poznamo Benko Pulko. Da bi ugotovila, ali lahko živi svoje življenje ali bo življenje moralo živeti njo, se je z motorjem podala na večletno potovanje po svetu. Prepotovala je 73 držav na sedmih celinah, se vpisala v Guinnessovo knjigo rekordov in postala Slovenka leta. Danes jo širša javnost pozna kot potopisno predavateljico in avtorico monografije Po Zemlji okoli Sonca, ki velja za najhitreje razprodano monografijo v Sloveniji. Še letos bo izšla njena angleška različica.  

Benka Pulko je zelo delavna oseba. Je tudi podjetnica, svetovalka podjetjem, organizatorka humanitarnih projektov in še kaj.  
 
Ker ima dan samo 24 ur, morate biti dobro organizirani?  
Izkušnje so veliko vredne, saj so mi pomagale narediti doktorat iz organizacije, vendar se mi kljub temu še vedno zdi, da je dovolj prostora za izboljšave in boljši izkoristek sekund, ki jih vsak dan uporabljam. Še vedno imam nekaj prostora za učinkovitejše delovanje in večjo storilnost. Veliki projekti zahtevajo veliko dela, angažiranosti, dobre volje in seveda tudi organizacije.  
 
Gotovo poznate skrivnost, kako narediti poslovni načrt, ki bo prinesel zelo dobre rezultate? 
Da, poznam ga. Skrivnosti pravzaprav ni. Potrebna sta samo logika in spoštovanje osnovnih življenjskih zakonitosti, vse drugo so podrobnosti, ki bodo izboljšale ali poslabšale sicer učinkovito poslovno zamisel. Predvsem gre za trezen premislek o tem, kje začeti, da sanje postanejo resničnost. 
 
Kaj je torej vaše pravilo za uspeh? 
Odkar pomnim, delam po 12 do 18 ur dnevno, kar je malo več kot večina ljudi, ki se čudijo, zakaj »špricam« proste vikende in zakaj nisem že leta počitnikovala. Pomaga, da delam predvsem tisto, kar me veseli, in da namesto iskanja izgovorov za svoje spodrsljaje znam in zmorem sprejeti nase krivdo ter ustvarjati vedno nove možnosti. Predvsem pa pomaga, da sem korektna, se držim dogovorov in da se v poslu poskušam izogibati pokvarjencem in tistim, ki zlorabljajo vse razen sebe ter se okoriščajo na tuj račun.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *