Veselja in nadloge zasebnih vrtcev in varstva otrok

Avtor: Mojca Nagode | Objava: 06.01.2013

Otrok je veliko, vrtcev premalo, predlagani zakoni pa javnim vrtcem nenaklonjeni. Morda so okoliščine ta hip res primerne za finalno odločitev: želim ustanoviti svoj vrtec ali imeti varstvo otrok. Pa je to res dober posel?


Ekološki koledar družini ponuja zabavo, hkrati pa priložnost, da se skozi ustvarjalno igro, dejavnosti in druge ekološke vsebine na poseben način poveže med seboj.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport je lani pripravilo predloge sprememb zakonodaje na področju vrtcev in osnovnih šol, ki so v javnosti naletele na precejšnje neodobravanje. V vrtcih so želeli spremeniti standarde in normative, s katerimi bi med drugim povečali delovno obveznost vzgojiteljev in njihovih pomočnikov ter povečali število otrok v oddelkih. Čeprav se za tem konjem sedaj samo še kadi, pa je za njim ostalo precej prahu. Vse več (predvsem) ekonomistov, vzgojiteljev in vzgojiteljic razmišlja o lastnem varstvu otrok na ta ali oni način. Izkušnje tistih, ki že plavajo v »bazenu otrok«, so, da je to lep, vendar vsestransko zahteven posel, katerega nagrada se običajno ne meri v evrih.  

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *