Vsak plesni gib da zadovoljstvo

Avtor: Metka Nograšek | Objava: 06.11.2009

»Naučiti plesati nekoga, ki misli, da nikoli v življenju ne bo znal plesati, je zame izziv,« pravi Katarina Venturini, ki se po tekmovalni karieri vidi kot podjetnica.


Katarina Venturini

Katarina Venturini, štirikratna svetovna prvakinja v latinskoameriških in standardnih plesih, je v zadnjem času tudi podjetnica. Spregovorila je o svojih prvih podjetniških korakih, ki jih je storila v plesni šoli Plesna zvezda.  

Kdaj ste se začeli ukvarjati s plesom?
Pred 27-imi leti, povsem naključno, brez vednosti, da bo ples moja prihodnost.  
 
Ste imeli vzornika?
Na začetku ne, ker se nisem zavedala, v kaj se podajam. V tečaj plesa me je vpisala mama. Pozneje, skozi moje tekmovalno obdobje sem imela nekaj vzornikov, vendar nikoli nisem hotela nikogar posnemati. Vedela sem, da sem tako samosvoja, da ne bi mogla plesati na enak način kot kdo drug. Moj velik vzornik je bil Leon Štukelj, s svojim načinom in pristopom do telesa in do sebe.  
 
Kakšen je položaj na področju plesa v Sloveniji?
Vrhunski ples je drag šport, saj zahteva redne individualne ure in potovanja v tujino. V Sloveniji je nekaj mednarodnih tekem, vendar to ni dovolj za pridobitev tekmovalne rutine. Ob 5- do 6-urnem dnevnem treningu si plesalci tudi ne moremo privoščiti, da bi vzporedno še delali in služili denar. Finančna podpora s strani države, ministrstva za šolstvo in šport in olimpijskega komiteja pa je možna šele, ko dosežeš rezultat v svetovnem merilu.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *