Z mirno roko nad krizne položaje

Avtor: Vesna Lešnik | Objava: 10.03.2009

Gospodarska kriza je presenetila samo tiste, ki o krizi doslej sploh niso razmišljali in niso imeli pripravljenega kriznega načrta. Panika v tem primeru stvari samo še poslabša.



Iz časa študija se spomnim vaj pri predmetu nevrologija, ki so mi dale eno pomembnejših lekcij v življenju. Profesor je pripeljal pacientko, ki je zaradi določenih osebnih stisk v življenju ter hude prometne nesreče močno trpela in imela resne motnje. Med drugim je imela težave z ravnotežjem, saj se je nenehno opotekala, z vidom, neprestano je imela tike (nehotene gibe) z očmi, saj je neumorno mežikala. Pacientka nam je tudi sama razložila o vseh tegobah, ki jih ima, tako da jih nismo le videli, temveč smo tudi slišali, kako jih sama doživlja. Nato ji je profesor, ki je bil tudi zdravnik, dal neko zdravilo, ki naj bi ji olajšalo simptome in ji zelo hitro pomagalo k boljšemu počutju. In res, pacientkini simptomi so pred našimi očmi izginjali in tudi sama je povedala, da čuti toploto, ki se ji širi po telesu in da se počuti iz minute v minuto bolje.
 
Ko je pacientka zapustila predavalnico, nas je profesor vprašal, ali vemo, kakšno zdravilo ji je dal. Seveda nismo vedeli. Razkril je, da je bila nič drugega kot navadna fiziološka raztopina. Navadna fiziološka raztopina – pa tak neverjeten učinek!

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *