Za enake finančne pogoje

Avtor: Breda Malenšek | Objava: 15.10.2007

Septembra je krmilo Slovenskega podjetniškega sklada prevzela 35-letna Mariborčanka Maja Tomanič Vidovič, dosedanja pomočnica direktorja Slovenskega podjetniškega sklada. Smernice ostajajo iste, obeta pa se kar nekaj premikov.


Maja Tomanič Vidovič, nova direktorica Slovenskega podjetniškega sklada, ki bo letos malim in srednje velikim podjetjem ponudil 61 milijonov evrov.

Sklad bo malim in srednje velikim podjetjem še naprej omogočal lažji dostop do virov financiranja za razvojne naložbe.  

Poslanstvo Sklada bo še vedno izenačevanje finančnih pogojev malih in srednje velikih podjetij z velikimi; vstopanje na tisti del finančnega trga, ki deluje premalo učinkovito; prevzemanje naložbenih rizikov podjetnikov, ki nimajo zadostnih jamstev, ali zmanjševanje hipotekarnih obveznosti za nove naložbe drugim malim in srednje velikim podjetjem. Pomemben del njihovih storitev bo tudi finančna podpora nastajajočim podjetjem, spodbujanje tehnološkega razvoja v malih in srednje velikih podjetjih, prevzemanje naložbenih rizikov različnih regionalnih in občinskih finančnih skladov ter podpora in spodbujanje razvoja inovativnih podjetij z lastniškimi oblikami finančnih sredstev. 

Maja Tomanič Vidovič ocenjuje, da postaja Sklad vse bolj prepoznaven. Letos je bila še posebej odmevna prireditev Podjetna Slovenija s predstavitvijo spodbud za razvojne investicije v podjetništvu v letih 2007-2008. Predstavili so se na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju, na svoji spletni strani pa podjetnikom z dobro e-novico ponujajo pravočasno obveščenost o vseh aktivnostih in razpisih Sklada. Na spletnih straneh so dosegljivi tudi razpisi in razpisna dokumentacija ter vrsta pripomočkov za pripravo vloge, kot na primer program za pripravo poslovnega načrta, ki pomeni podjetnikom najzahtevnejšo fazo priprave vloge na razpis. 

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *