Za pitno vodo bo vedno trg

Avtor: Boris Šavle | Objava: 06.11.2009

Hakim El Khiar je po rodu Maročan. Verjetno ni naključje, da danes izdeluje filtre za čiščenje vode, s katerimi ima velike ambicije.


Hakim El Khiar: »Prepričan sem, da bodo ti izdelki, ne glede na krizo, šli dobro v prodajo, ker omogočajo zdravo pitno vodo, ki se ji človeštvo preprosto ne more odreči.«

Zaradi pomanjkanja pitne vode smo priča hitremu razvoju filtracijskih sistemov za pitno vodo. Hakimu El Khiarju je to področje zaznamovalo vseh zadnjih petnajst let življenja in dela. Takrat je razmišljal o primernem izdelku, ki bi ga lahko tržil v naši državi in mu je med več zanimivimi izdelki pozornost pritegnil filter za vodo, takratna prodajna uspešnica v ZDA. 

El Khiar je otroška leta preživel v Maroku, odtlej pa živi v Sloveniji, kjer si je tudi ustvaril družino. Leta 1996 je začel pogodbeno sodelovati z izolskim podjetjem Vimar, tri leta pozneje je za to podjetje začel prodajo filtrov na našem trgu. Podjetje je leta 2005 odkupil, ker je takratni lastnik imel še dve drugi podjetji in je Hakim že pred tem v Vimarju praktično vodil vse, kar je bilo povezano s filtriranjem vode. Z lastnikom sta se dogovorila, da odkupi zalogo in prične s samostojnim poslovanjem. Za področje razvoja in izdelave sistemov filtriranja za pridobivanje pitne vode se je izobraževal v Veliki Britaniji, kjer je s tega področja leta 2004 tudi zaključil magistrski študij.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *