Za podjetništvo 100 milijonov letno

Avtor: Primož Kaučič | Objava: 04.07.2008

Javna agencija Republike Slovenije za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI) je krovna nacionalna organizacija za izvajanje razvojne politike na področju razvoja podjetništva in konkurenčnosti v Sloveniji. Kaj ponuja podjetnikom, predstavlja njen direktor, Peter Ješovnik.


Peter Ješovnik: »Do leta 2013 računamo na znatna sredstva, govorimo o 80 do 100 milijonov evrov letno za spodbujanje različnih podjetniških projektov.«

O nekdanjem Pospeševalnem centru za malo gospodarstvo ali krajše PCMG podjetniki niso veliko vedeli. Kot ponavadi za takšne ustanove so menili, da je porabil veliko denarja, koristi pa je bilo razmeroma malo. PCMG se je pred dvema letoma preoblikoval v Javno agencijo Republike Slovenije za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI). Ker pa ta opravlja še širšo paleto storitev kot predhodnik, je slika mnogim še manj jasna kot prej.  

O tem, kaj sploh počne Japti, smo se pogovarjali z direktorjem mag. Petrom Ješovnikom, ki je v Japti prišel maja lani s Službe vlade za evropske zadeve.  

Koliko denarja ima Japti letos v proračunu? 
Dobrih 30 milijonov evrov. Za sektor za pospeševanje tujih neposrednih investicij in internacionalizacije ter predstavništev slovenskega gospodarstva v tujini imamo na voljo skoraj 10 milijonov evrov, od tega za spodbujanje tujih neposrednih investicij prek razpisa okoli 6 milijonov evrov.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *