Zadovoljna stranka se vedno vrača

Avtor: Metka Nograšek | Objava: 09.05.2011

Barbara Kračman Germ, uspešna oblikovalka stekla, pravi, da je pogoj za uspeh ogromno praktičnega dela ter smisel za barve in estetiko.


Barbara Kračman Germ

Barbara Kračman Germ, samostojna podjetnica in zmagovalka kozmetičnega natečaja Chloé ohranja tradicijo, družinski posel očeta, priznanega steklopihača. Prevzela je umetnostno obrt, v katero je s steklenim nakitom vpeljala modni svet.
 
Izvor vaše dejavnosti?
Moj oče je bil doma v zasavskih krajih, kjer je bila steklarska industrija dobro razvita. Svoje znanje je izpilil v Nemčiji, postal je laboratorijski steklopihač. Po vrnitvi domov se mu je utrnila ideja, da bi iz laboratorijskega stekla izdelal darilni program. Sama imam končano steklarsko šolo v Rogaški Slatini, sem steklobrusilka. Pihanja in oblikovanja stekla sem se priučila. Z dolgoletnim delom sem osvojila veščino barvanja na steklo oziroma poslikave stekla.
 
Kakšen je postopek dela?
Ko naredim steklo, ga dam v peč za 24 ur. Nato ga vzamem ven ter ga poslikam. Po desetih urah sušenja izdelano zopet položim v peč, da se barva zažge. Nato nakit sestavim.
 
Kaj obsega vaša ponudba?
Imam mnogo vrst nakita: uhane, prstane, ogrlice, broške ter razne figurice v obliki živali. Poleg tega ena izmed redkih v Ljubljani graviram v steklo. Obnavljam stare izdelke, recikliram nakit. Če stranka prinese starega, mu dodam kak nov stekleni kos ali perlice. Rada poudarjam inovativnost, novosti ponujam po kolekcijah letnih časov. Decembra imam veliko okraskov za novoletne jelke in stekleničk za pijačo. Pripravljam tudi novo pomladno kolekcijo živobarvnih uhančkov, primernih za darila in turiste. Predvsem slednji zelo cenijo unikatne izdelke.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *