Začeti v partnerstvu

Avtor: Mateja Vadnjal | Objava: 05.04.2011

Če se sprašujete, kako začeti v podjetništvu, vam ponujamo nasvet – v partnerstvu. Tako je pred leti začelo šest podjetnic in ni jim žal.



Podjetništvo ni nujno rezultat dolgoletne želje, »notranjega klica«, pač pa se po določenem času dela vprašamo o smislu, avtonomiji, razmerju med vloženim delom, vrednostjo in našimi vrednotami. Čeprav si tudi ženske postavljajo ta vprašanja, mnoge ne želijo tvegati, dvomijo v svoje podjetniške sposobnosti in se ne morejo odločiti. Morda je rešitev zanje prav v partnerstvu.
 
Lidia, solastnica agencije Nicha, se je v podjetju pridružila svoji sestri. Prepričana je, da se sama podjetništva ne bi lotila. Obe sta bili pred ustanovitvijo podjetja zaposleni v večjih podjetjih. Odločitve za partnerstvo ne obžalujeta in vsakomur, ki vsaj malo razmišlja o podjetništvu, priporočata, naj se preizkusi v njem. Prijateljici iz srednje šole Tina in Ines sta na samostojno pot stopili po naključju. Njune sanje so bile delati v pomembnem oddelku velikega podjetja. Ko pogledata nazaj, Tina meni, da bi se podjetništva lotila tudi sama, Ines pa najbrž ne. Tudi njima partnerstvo ponuja varno prilagodljivost, saj je ena od njiju vedno prisotna v podjetju, druga pa si lahko privošči miren dopust ali prost dan.
 
Razdeljeno breme
 
Podjetnice, ki so svojo pot začele v partnerstvu s podobno mislečo kolegico, se počutijo bolj varno in prijetno. Njihovo sodelovanje temelji na spoštovanju in zaupanju. Če ene ni, bo druga poskrbela, da bo delo v podjetju teklo in da stranke ne bodo prikrajšane. Ko je ena v slabši kondiciji, ji pomaga druga. Breme podjetništva je razdeljeno. Na ta način so postale podjetnice tudi posameznice, ki o taki poti sploh niso razmišljale, danes pa so z izbiro zadovoljne.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *