Zdravje z domače njive

Avtor: Metka Nograšek | Objava: 06.01.2012

V podjetju Zeleni zabojček stremijo k osveščanju o zdravem načinu prehranjevanja ter uporabi domače, ekološko pridelane hrane.


Gregor Hribar in Alexandra Waldmann

Podjetje Čarna d. o. o. je ugledalo luč sveta oktobra leta 2009, ko so moči združili Gregor Hribar, njegova žena Irma Langus Hribar ter Alexandra Waldmann. Ga. Waldmann pravi, da stremijo k osveščanju o zdravem načinu prehranjevanja ter uporabi domače, ekološko pridelane prehrane, ki je ključna za naše in okoljsko zdravje. Družno z Gregorjem Hribarjem sta mi zaupala recept poslovnega uspeha.
 
Od kod ideja za vašo dejavnost?
Našli smo jo v tujini. Preselili smo se v mesto in ugotovili, da nam primanjkuje dobre hrane. Vzornice, predvsem Anglija ter sosednji Avstrija in Nemčija, so nam pokazale mogočo pot. Postopoma smo redno zaposlitev zamenjali za samostojno poslovno pot.
 
Kje ste dobili kapital za začetek?
Tovrstnega posla se lahko loti skoraj vsakdo, saj je začetni kapital majhen. Črpali smo v celoti iz lastnih prihrankov. Poglavitno vrednost predstavlja predvsem poznavanje trga in kmetov. Za sam zagon smo potrebovali le manjši prostor in nekaj tisoč evrov za obratni kapital. Gre za dolgoročen projekt, ki ne zahteva toliko sredstev kot kakšna druga trgovina.
 
Kaj obsega vaša ponudba in kje jo ponujate?
Ponujamo hrano ter informacijo, od kod ta prihaja. Prodajamo izključno ekološko in sezonsko zelenjavo ter sadje, prednostno slovenskega izvora – če je ta na voljo. Če pa je še vedno sezona in slovenski pridelki poidejo, jih tudi uvažamo iz Avstrije in Italije.
 
Zelene zabojčke dostavljamo na dom na območju Ljubljane in okolice, Maribora ter Celja. Del zabojčkov pa naročniki prevzamejo sami. Naša glavna ciljna skupina so mlajše družine.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *