Zdravnik, ki je postal svetovni podjetnik leta

Avtor: Nives Pahor | Objava: 04.08.2008

Letošnji svetovni podjetnik leta, dr. Jean-Paul Clozel, je v desetih letih poslovanja razvil peto največje biotehnološko podjetje na svetu.


Svetovalno podjetje Ernst&Young je letos podelilo priznanje svetovni podjetnik leta švicarskemu podjetniku Jean-Paul Clozelu. (Foto: www.flickr.com)

Švicarski podjetnik dr. Jean-Paul Clozel (53 let) je konec maja prejel laskavi naslov »svetovni podjetnik leta 2008«. Pionir na področju biotehnologije je soustanovitelj in predsednik uprave švicarskega farmacevtskega podjetja Actelion Pharmaceuticals. Po oceni svetovalnega podjetja Ernst & Young si je nagrado zaslužil, ker je v manj kot desetih letih poslovanja razvil peto največje biotehnološko podjetje na svetu, s 1300 zaposlenimi v 24 državah sveta. Kljub hitri rasti mu v podjetju uspeva skozi vsa ta leta združevati prodoren podjetniški duh mladega podjetja z zahtevami po kakovosti velikega farmacevtskega podjetja.  

Začetki 

Jean-Paul Clozel je po izobrazbi kardiolog. Študij medicine je začel v Franciji. Nadaljeval ga je na Univerzi v Montrealu in na Kalifornijski univerzi v San Franciscu.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *