Zelena preventiva

Avtor: Vlado Kadunec | Objava: 11.03.2008

Fidimed je z zdravili naravnega izvora in prehranskimi dopolnili po 14 letih poslovanja prodrl v večino slovenskih lekarn in dokazal, da je poleg velikih imen slovenske farmacije prostor tudi za manjše, specializirane proizvajalce.


Taja Rozman: »Proti konkurenci se v Fidimedu bojujemo s kakovostjo. Spoštujemo jo, spodbuja nas k boljšemu delu. Zaradi globalnih trendov postajajo izdelki tekmecev vse bolj ceneni. Mi bomo vztrajali pri skrbno izbranih surovinah in kakovostnih izdelkih, ki so varni za končnega potrošnika.« (foto: Aljoša Rebolj)

Med oglatimi objekti podjetij v industrijski coni Trzin, za vrsto zelenih cipres, izstopa poslovna hiša skorajda družinskega videza. Poslopje podjetja Fidimed, kjer razvijajo zdravila in prehrambene dodatke rastlinskega in vitaminsko-mineralnega izvora za tiste, ki si želijo na naraven način negovati in ohraniti zdravje.  

Janez Kuhar, Fidimedov ustanovitelj, se je s podjetništvom začel ukvarjati sredi devetdesetih. Prav so mu prišle izkušnje iz razvojnega oddelka in sektorja za trženje v tovarni Lek, pri delu pa sta se mu kmalu pridružili hčeri. Zdaj imajo 20 redno zaposlenih in 10 pogodbeno. Kuharjevi vzamejo medse le tiste s temeljitim strokovnim znanjem, komunikativnostjo in pozitivnim odnosom do herbalnih izdelkov.  

»Do zaposlenih in partnerjev gojimo prijateljski in družinski duh, a na visoki profesionalni in strokovni ravni,« pravi ena od hčera in generalna direktorica Taja Rozman. Kako povezani so v Fidimedu, se razkrije še ob pogledu na majhno, domače opremljeno kmečko izbo sredi poslovne zgradbe, nekakšno klubsko sobo, kjer se zberejo ob posebnih priložnostih in praznujejo rojstne dneve, Janez Kuhar pa pri tem rad raztegne svojo harmoniko.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *