Podjetnik december 2013

 

20 lastnosti uspešnih podjetnikov

 

Kaj za vas predstavlja uspeh v poslu, kdo je po vašem mnenju uspešen podjetnik? Napačnega odgovora ni, vse je odvisno od vaših izkušenj in vašega pogleda na svet.

 

 

Ideje
Pametna zapestnica
Avtor: Petra Mauer
Manj ugrabitev in več varnosti
Avtor: Petra Mauer
Imate čiste roke?
Avtor: Petra Mauer
Oblak s sporočilom
Avtor: Petra Mauer
Odkrita skrivnost receptov
Avtor: Petra Mauer
Trgovina z medicinskimi pripomočki
Avtor: Petra Mauer
Zanimiv nadomestek telefona
Avtor: Petra Mauer
Nenavadna oglaševalska mesta
Avtor: Petra Mauer
Podjetje za razvijanje zanimivih promocij
Avtor: Petra Mauer
Pametne vizitke
Avtor: Petra Mauer
Biti podjetnik
Poganjajo električna plovila
Avtor: Martina Budal
Na področju tehnike potrebuješ več kot 10 let zgodovine, da te sprejmejo kot pravega partnerja, pravi dr. Branko Premzel, solastnik in tehnični direktor podjetja Piktronik.
Rent-a-poslovno varnostni menedžer
Avtor: Martina Budal
Ko je leta 2007 po 17 letih dela na policiji in ministrstvu za notranje zadeve dal odpoved in odprl podjetje, ki se bo »ukvarjalo s poslovno varnostjo«, je Aleš Trontelj od marsikoga slišal, da je nor.
Slovenija bi morala znati bolj unovčiti svoj ugled
Avtor: Vlado Kadunec
Dva čaja Mehtab, je naročil Mehtab Singh, ko sva sedla v »njegovem« kranjskem lokalu Kavka k pogovoru o tem, kakšne so njegove podjetniške izkušnje v Sloveniji. Sem, v Kranj, se je preselil pred dvema letoma in odprl podjetje Marmorni obok.
Zdravja ne smemo zanemarjati
Avtor: Petra Mauer
Mito Šinkovec, direktor centra Telodrom, poklicni osebni trener in strokovnjak na področju gibanja, prehrane ter celostnega in zdravega življenjskega sloga, pravi, da je dober poslovnež tisti, ki se ne ustavi ob oviri, ki ne obupa že ob prvem padcu in se je sposoben nenehno prilagajati, saj je trg živa celica, ki se spreminja.
Poslovna princesa resničnostnega sveta
Avtor: Martina Budal
Če vsaj z enim očesom spremljate medije, ste že slišali za Kim Kardashian. Če ste v dvomih: to je tista temnolaska bujnih oblin, ki se druži s Paris Hilton, nastopa v svoji resničnostni oddaji in  je pač slavna.
Izkušnje
Poslovna plat oblikovanja
Avtor: Martina Budal
Oblikovanje je več kot všečna podoba, ki pritegne pogled. Je funkcija, je uporabnost, je inovacija in je kultura, ki omogoča podjetju pomembno prednost pred tekmeci.
Trženje vsak teden in vsak dan
Avtor: Stanko Levičar
Skrb za pridobivanje novih kupcev ne sme biti le občasna, temveč mora biti vgrajena v redno delovanje podjetja. Za kar največji učinek na dolgi rok morate trženjske aktivnosti izvajati vsak teden in vsak dan - le na ta način si lahko obetate prave rezultate.
Milijonar napoveduje poslovne priložnosti v letu 2014
Avtor: Vesna Vilčnik
Da se Sloveniji obetajo boljši časi, drži kot pribito. Žal pa se to še ne bo zgodilo v letu 2014, temveč nekaj let kasneje, je prepričan Joey Jap, mojster kitajske metafizike. »V Sloveniji bo spremembo prineslo ljudstvo,« je prepričan mladi milijonar.
Franšize
Posel za ženske
Avtor: Petra Mauer
Podjetnica Maja Truden se zaveda, da se na lovorikah ne sme počivati. Kljub temu, da družinsko podjetje nudi več različnih storitvenih dejavnosti in prodajo aparatov, je iskala še drugo dobro poslovno priložnost oziroma tržno nišo.
Pice za vse okuse
Avtor: Petra Mauer
Svetovalec
Varnost in zdravje pri delu nista le strošek
Avtor: Martina Budal
Največ nesreč pri delu se zgodi v malih podjetjih, hkrati pa prav v njih ocenjujejo, da s tem nimajo težav in da jim varnosti na delovnem mestu ni treba posvečati veliko pozornosti. Zato se izogibajo tudi izvajanju ocen tveganja, četudi to od njih zahteva zakonodaja po vsej EU.
Pomoč računovodij pri poročanju o nepremičninah
Avtor: Branka Artnak
S 1. julijem 2013 se je začela uporabljati evidenca trga nepremičnin, zato morajo najemodajalci, tako fizične kot tudi pravne osebe, sporočati podatke o sklenjenih najemnih razmerjih GURS-u, prav tako je obvezno poročanje tudi za prodajalce nepremičnin, kadar prodajalec pri prodaji obračuna DDV.
Nesreča s službenim kombijem
Avtor: Max Vrečko
Garancija za rabljeno blago
Avtor: Mag. Boštjan J. Turk
V letu 2014 bo minimalna zavarovalna osnova še vedno v višini minimalne plače
Avtor: Mojca Kunšek
Novi Zakon o pokojninskem in invalidskem zavarovanju in Pravilnik o določanju zavarovalne osnove, ki se bo uporabljal od 1. januarja 2014, določata zavarovalne osnove samozaposlenih (podjetnikov), družbenikov in kmetov.
Podjetnikov opomnik za december
Avtor: Tax-Fin-Lex
Obdavčitev avtorskih in podjemnih pogodb
Avtor: Lidija Robnik
Druge rubrike
Inovativni in podjetni
Avtor: Martina Budal
Na tokratnem, že osmem Slovenskem forumu inovacij se je javnosti predstavilo 47 izdelkov, storitev in poslovnih modelov, ki se že uspešno prodajajo.
Zahteven trg, a za inovativne je vedno prostor
Avtor: Vlado Kadunec
Za razmeroma živahno gospodarsko menjavo med Slovenijo in Francijo je značilno, da med slovenskimi izvozniki prevladujejo velika podjetja, medtem ko srednje velika in majhna podjetja težje prodrejo na francoski trg, saj ta velja za zelo zahtevnega.
Vodnik za organizacijo uspešnih dogodkov: Praznični december
Avtor: Irena Potočar Papež
December je poseben čas, prinaša vznemirljivost, radost, prijetno razpoloženje in številne zabave. Tudi poslovne. In vse to od nas zahteva poznavanje in upoštevanje nekaterih pravil bontona. Še posebej takrat, ko se vrata zasebnosti zaprejo in smo na javnem gospodarskem, političnem, dobrodelnem ali katerem drugem parketu.
Osebni asistent, ki ne potrebuje počitka ali malice
Avtor: Jernej Horvat
Tudi največji nasprotniki uporabe pametnih mobilnih telefonov in drugih tehnoloških izdelkov priznavajo, da jim tehnologija olajša ohranjanje stikov s sodelavci, strankami in ostalimi poslovnimi partnerji. Vendar se danes premalo zavedamo potenciala, ki ga skrivajo mobilne naprave in aplikacije.
Želite biti drugačni?
Avtor: Bor Trček
Prenosnik »za zraven«
Avtor: Bor Trček
Borza tehnologij december
Avtor: Podjetnik
Nezaznavanje podjetniških priložnosti
Avtor: Martina Budal
Raziskava globalni podjetniški monitor že 14 let raziskuje podjetništvo, njegov pomen in vpliv, ki se spreminjata glede na razvojno stopnjo gospodarstva in družbe.
»Pri nas je vse leto novo leto«
Avtor: Anita Ivačič
Čeprav je pogovor z Marko Karpan, ustanoviteljico in direktorico aranžerskega podjetja Pro-Mak, potekal v začetku novembra, je v njihovih 200 kvadratnih metrov velikih razstavnih prostorih že vladalo novoletno vzdušje: smrečice so utripale v barvnih lučkah in okraskih, tla je pobelil sneg  A daleč od spokojnosti.
Poslovno oblačenje zanjo
Avtor: Maša Rener
Za oblačenje v poslovnem svetu obstajajo določena pravila, ki jih morata upoštevati tako ženska kot moški, ki se ukvarjata s kakršnim koli zasebnim poslom. V tokratnem članku se bomo posvetili ženskam, na pomoč nam je priskočila Jerneja Agić, svetovalka za imidž za regijo Adrija ter lastnica blagovnih znamk Obleci.se in Adria Image.
Zanimiv zaslon na USB
Avtor: Bor Trček
Vrhunski fotoaparat za enostavno povezljivost s spletom
Avtor: Bor Trček
Večopravilna »zračna miš«
Avtor: Bor Trček
Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *